Днес министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще открие обновеното и

...
Днес министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще открие обновеното и
Коментари Харесай

Министър Меджидиев ще открие обновеното и разширено Спешно отделение на МБАЛ- Добрич

Днес министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев ще открие обновеното и разширено Спешно поделение на МБАЛ – Добрич. 

Ремонтът и преустройството на тази конструкция на лечебното заведение са част от дейностите, които се извършват по огромен капиталов план за модернизация на незабавната помощ.

Министерството на здравеопазването (МЗ), в качеството си на съответен бенефициент по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020, извършва огромен капиталов проект за рационализация на незабавната помощ „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “. Той започва на 23 октомври 2018 година и ще приключи до 23 декември 2023 година Общият му бюджет е 163 897 815,62 лева, от които 138 976 812, 77 лева са предоставени от Европейския фонд за районно развиване, 24 525 319, 91 лева са национално съфинансиране, а 395 682, 94 лева – личен принос на Министерство на здравеопазването.

Основната цел на плана е обезпечаване на подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване на качеството и сигурността при оказване на здравната помощ, в т. ч. и възстановяване на достъпа за лица с увреждания. В рамките на плана ще бъдат актуализирани и осъвременени 237 обекта от системата на незабавната здравна помощ, които включват 27-те центъра за незабавна здравна помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те незабавни отделения в държавните лечебни заведения. 

На събитието в Добрич са поканени да участват кметът на града, областният управител, ръководителите на Българския лекарски съюз и на Районната гилдия на БЛС – Добрич, шефовете на ЦСМП – Добрич, РЗИ – Добрич, РЗОК – Добрич и МБАЛ – Добрич, както и представители на Управляващ орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР